Eşti aici

Termometru digital THERMOVAL standard

34,00 Lei
Valabilitatea Ofertei: 
30-09-2016
Termen de garantie: 
.
Dimensiuni: 
. cm
Greutate: 
0.05 kg
Produsul este in stoc

Detalii

Tip: termometru digital cu cap rigid pentru masuratori orale, axilare sau rectale

Domeniu de masurare: de la 32ºC pana la 42,9ºC.

Acuratete: +/- 0.1ºC intre 35.5ºC si 42ºC, +/- 0.2ºC in intervalul ramas.

Afisaj: LCD, cu trei pozitii (unitate de afisare 0,1ºC).

Tip baterie: alcalina-mangan LR 41, 1,55 V, durata de functionare ~ 3.000 masurari.

Temperatura de depozitare/transport: -25ºC pana la +55ºC; umiditate relativa a aerului < 95%.

Temperatura ambientala in timpul utilizarii: +10ºC pana la +35ºC; umiditate relativa a aerului mai mica de 80%

Metode de masurare a temperaturii

Masurare la nivel rectal

Din punct de vedere medical, masurarea la nivel rectal este cea mai exacta metoda de masurare deoarece aproximeaza cel mai bine temperatura interna a corpului. Pentru aceasta, varful termometrului se introduce cu atentie in orificiul rectal (maxim 2 cm). Timpul uzual de masurare este de aproximativ 40-60 de secunde.

Masurare la nivel axilar

La nivel axilar se stabileste o temperatura de suprafata, care spre deosebire de temperatura masurata la nivel rectal poate diferi la adulti cu cca. 0,5

Metode de masurare a temperaturii

Masurare la nivel rectal

Din punct de vedere medical, masurarea la nivel rectal este cea mai exacta metoda de masurare deoarece aproximeaza cel mai bine temperatura interna a corpului. Pentru aceasta, varful termometrului se introduce cu atentie in orificiul rectal (maxim 2 cm). Timpul uzual de masurare este de aproximativ 40?60 de secunde.

Masurare la nivel axilar

La nivel axilar se stabileste o temperatura de suprafata, care spre deosebire de temperatura masurata la nivel rectal poate diferi la adulti cu cca. 0,5ºC ~ 1,5ºC. Timpul uzual de masurare in cazul acestei metode este de cca. 90 de secunde. in acest caz, trebuie sa se ia in considerare faptul ca de ex. in cazul unei zone axilare racite nu se poate stabili un rezultat exact de masurare. Pentru a obtine un rezultat de masurare cat mai exact posibil, care sa corespunda cat mai fidel temperaturii interioare a corpului, recomandam o prelungire a timpului de masurare cu 5 minute.

Masurare orala

La nivelul cavitatii bucale temperatura nu este omogena. Temperatura orala este, de regula, cu 0,3ºC ~ 0,8ºC mai mica decat temperatura masurata la nivel rectal. Pentru acuratetea masurarii, plasati varful termometrului la stanga sau la dreapta radacinii limbii. Varful de masurare trebuie sa aiba contact permanent cu tesutul in timpul masurarii si trebuie sa fie asezat sub limba, in spatele uneia din cele doua cavitati de sub aceasta. Mentineti gura inchisa si respirati uniform pe nas. Nu consumati alimente si bauturi inainte de masurare. Timpul uzual de masurare este de aproximativ 60 de secunde.

Indicatie:

Retineti ca Thermoval standard este un termometru cu masurare maxima, ceea ce inseamna ca temperatura afisata poate creste daca masurarea continua si dupa semnalul sonor.

Pentru determinarea temperaturii interne se recomanda masurarea la nivel rectal ca fiind cea mai exacta metoda, precum si prelungirea timpului de masurare cu 3 minute dupa semnalul sonor.